Сфера акредитації Випробувальної лабораторії харчової продукції та продукції легкої промисловості включає органолептичні, фізико-хімічні, хіміко-аналітичні, мікробіологічні, фізико-механічні та інші види випробувань.

СФЕРА АКРЕДИТАЦІЇ

Компетентність персоналу випробувальної лабораторії регулярно підтверджується участю в Програмах професійного тестування лабораторій. Постійно проводяться міжлабораторні порівняння результатів вимірювань з акредитованими лабораторіями.

Випробувальна лабораторія харчової продукції та продукції легкої промисловості пропонує свої послуги зі стажування персоналу підприємств та організацій на робочому місці за конкретними методиками та показниками методами аналітичної хімії.

Випробування харчової продукції рослинного, тваринного та біотехнологічного походження, продовольчої та сільськогосподарської сировини, води, кормів, зернових, зернобобових, технічних та олійних культур, насіння; змивів з поверхонь; ґрунтів, добрив, речовин хімічних та хімічних продуктів; засобів мийних, чистильних, парфюмерно-косметичних виробів; тари скляної, посуду та виробів керамічних, скляних, металевих та з полімерних матеріалів за показниками якості та безпечності проводяться методами:

  • Газорідинної хроматографії (визначення залишкових кількостей пестицидів (хлорорганічних, фосфорорганічних, групи похідних симтриазинів, групи синтетичних пиретроїдів тощо); жирнокислотного складу олій; фальсифікації олій; жирнокислотного, стеринового, тригліцеридного складу молочної продукції; фальсифікації молочної продукції; еквівалентів какао-масла; вмісту мікродомішок в горілках, спирті етиловому (альдегіди, естери, сивушні масла, метанол); справжності горілок, спирту етилового, напоїв лікеро-горілчаних; органічних розчинників та залишкових мономерів у виробах з полімерних матеріалів; тощо).
  • Високоефективної рідинної хроматографії (визначення бенз(а)пирену; харчових добавок (синтетичні барвники, консерванти, підсолоджувачі, кофеїн); гормональних препаратів; нітратів та нітритів; мікотоксинів; тощо).
  • Імуно-ферментного аналізу (визначення мікотоксинів).
  • Атомної абсорбції (визначення токсичних елементів, макро- та мікроелементів в харчовій продукції, продовольчій сировині, кормах. Виділення (міграція) токсичних елементів (посуд та вироби керамічні, скляні, металеві та з полімерних матеріалів). Визначення токсичних елементів, макро- та мікроелементів в ґрунтах, добривах).
  • Аналітичної хімії (гравіметричним, титриметричним, потенціометричним, фотоелектроколориметричним, рефрактометричним, поляриметричним, екстракційно-ваговим та іншими методами).
  • Сцинтиляційного детектування (визначення питомої активності радіонуклідів Cs-137 та Sr-90 в харчовій продукції, продовольчій сировині, кормах. Визначення сумарної питомої активності природних радіонуклідів (K-40, Ra-226, Th-232) в будівельних матеріалах).
  • Випробування за мікробіологічними показниками харчових продуктів, продовольчої сировини; парфумерно-косметичних виробів; продукції фармацевтичної та виробів медичного призначення; змивів з поверхонь на підприємствах харчової промисловості, торгівлі, об’єктах громадського харчування, навколишнього середовища.
Випробування за показниками безпеки, надійності з визначенням гігієнічних та експлуатаційних властивостей у відповідності з вимогами європейських та національних нормативних документів проводяться для продукції легкої промисловості:

  • засобів індивідуального захисту працюючих (взуття та одяг спеціальний, засоби захисту рук різного призначення) та матеріалів для їх виготовлення;
  • виробів текстильної та швейної промисловості (одяг верхній та білизняний, вироби панчішно-шкарпеткові, натільна та постільна білизна);
  • текстильних тканих, нетканих матеріалів, хутра штучного та полотен трикотажних різного призначення з усіх видів волокон;
  • шкіри, виробів шкіряних галантерейних і дорожніх, взуття;
  • виробів гумових та пластмасових;
  • виробів медичного призначення, виробів медичних;
  • предметів санітарно-гігієнічного призначення;
  • іншої продукції легкої промисловості.
Контакти:
Начальник випробувальної лабораторії харчової продукції та продукції легкої промисловості
Неймаш Інна Володимирівна
Тел./факс: (0472)332698
18002, м. Черкаси, вул. Гоголя, 278
lab@st.ck.ua