Головна сторінка
 Про нас
 Стандартизація
 Метрологія
 Сертифікація
 Сприяння розвитку
                              бізнесу
 Випробувальна база
 Конкурси
 Перевірка ТУ
 Фонд НД
 Системи менеджменту
 Доступ до публічної
                        інформації
 Громадська
                     приймальня
 Все для споживачів
 Фінансова звітність
                  підприємства
 Публічні
             закупівлі
 Інформація
             про діяльність
 Посилання
 Контакти









    Черкаським харчовикам провели семінар з питань запровадження системи HACCP

    Для підприємств черкаського харчопрому провели семінар на тему «Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у відповідності з новими законодавчими вимогами». Організатором заходу стало ДП «Черкасистандартметрологія». Саме це підприємство допомагає впроваджувати відповідні системи у виробництво місцевим промисловцям, а також забезпечує належну консультативну та роз’яснювальну роботу.
    Нагадаємо, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС, передбачає важливі зміни для виробників харчової продукції. Починаючи від нових технічних регламентів та стандартів і до власне самої організації виробничого процесу. З чого починати і як працювати за новими правилами з набуттям чинності нових законів роз’яснювали підприємцям фахівці.
    У роботі семінару взяли участь представники ТОВ «Консервний завод «Цибулів», ТОВ «ЧеркасиЕлеваторЗбут», ТОВ «Агрофірма «Поле», СТОВ «ППЗ «Коробівський», ТОВ «Кролікофф плюс» та ФОП Плужник М.А.
    Як розповів заступник директора ДП «Черкасистандартметрологія» Володимир Швецов, перший модуль семінару провели для підприємств-«початківців», які лише розпочинають роботу з впровадження систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог міжнародних та/або національних стандартів. - Наступні два семінари проведемо вже для «більш підготовлених» виробників з досвідом у цій сфері. Такий розподіл дозволяє більш ефективно проводити навчальну роботу, - роз’яснює Володимир Васильович. Тематика подальших семінарів включатиме питання щодо міжнародного стандарту FSSC 22000 та маркування продукції.
    Перед учасниками семінару також виступила начальник відділу харчової та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Тетяна Монке. Вона відзначила, що харчова продукція займає вагому частку в обсягах реалізованої промислової продукції. Загалом за 2014 рік на Черкащині було вироблено більше третини від загальнодержавного обсягу м’яса курятини, 63 % лікеро-горілчаних виробів, близько 30 % горілчаних виробів, 11 % жирних сирів. Проте, перспективними є і інші напрямки. – Область має гарний потенціал і можливості для подальшого росту та розвитку в галузі харчопрому, - відзначила вона.
    Навчальну роботу з аудиторією проводила начальник сектору перспективного розвитку ДП «Черкасистандартметрологія», аудитор систем якості Європейської організації з якості (EOQ) та УкрСЕПРО Валентина Ананьєва. Вона докладно висвітлила ключові питання щодо запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів, зосередивши увагу на найважливіших для виробників аспектах. По завершенню семінару його учасники отримали відповідні свідоцтва.